ДВА АРХІЄРЕЇ ЗВЕРШИЛИ СВЯТКОВУ БОЖЕСТВЕННУ ЛІТУРГІЮ В ХРАМІ АРХИСТРАТИГА БОЖОГО МИХАЇЛА М. ДЕРАЖНЯ

21 листопада 2023 року, в день свята Собору Архистратига Михаїла та всіх небесних сил безтілесних, митрополит Вознесенський і Первомайський Олексій та архієпископ Хмельницький і Старокостянтинівський Віктор, з нагоди престольного свята звершили святкову Божественну літургію у Свято-Михайлівському храмі м. Деражня.

 

Архієреям співслужили: секретар єпархії протоієрей Олександр Рибчинський, духівник Деражнянського благочиння протоієрей Борис Озімчук та духовенство благочиння.

 

На малому вході, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, архієпископ Віктор нагородив клірика храму протоієрея Володимира Щесняка правом служіння Божественної Літургії з відкритими Царськими вратами до Херувимської пісні.

 

Після читання Євангелія митрополит Вознесенський і Первомайський Олексій звернувся до вірян зі словом проповіді.

 

На сугубій єктенії були піднесені особливі прохання до Господа про мир на українській землі, перемогу та воїнів-захисників України, постраждалих від війни та всіх знедолених.

 

Богослужбові піснеспіви виконував хор духовенства Хмельницької єпархії під керівництвом благочинного Деражнянського округу протоієрея Георгія Чернятинського.

 

Насамкінець було звершено молебень, після чого архієпископ Віктор привітав настоятеля й парафіян із престольним святом, активних вірян нагородив архієрейськими грамотами та подякував усім за спільну молитву.

 

Після Літургії біля могил покійних благочинного ігумена Арсенія та сина протоієрея Георгія Андрія Чернятинського митрополит Олексій відслужив заупокійну літію.

Article written by VOZNESENSK

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Перейти до панелі інструментів