ТРИ АРХІЄРЕЇ ОЧОЛИЛИ СВЯТКУВАННЯ В ДЕНЬ ВШАНУВАННЯ ІКОНИ БОЖОЇ МАТЕРІ “СКОРОПОСЛУШНИЦЯ” У С. ДАШКІВЦІ ХМЕЛЬНИЦЬКОГО РАЙОНУ

22 листопада 2023 року, в день вшанування ікони Божої Матері «Скоропослушниця», митрополит Кам’янець-Подільський і Городоцький Феодор очолив Божественну літургію у Свято-Успенському храмі с. Дашківці Хмельницького району (Віньковецького благочиння).
Його Високопреосвященству співслужили митрополит Вознесенський і Первомайський Олексій та архієпископ Хмельницький і Старокостянтинівський Віктор.
Архієреям також співслужили: секретар єпархії протоієрей Олександр Рибчинський, благочинний Віньковецького округу протоієрей Віталій Гермак, настоятель храму протоієрей Василій Каракацюк, духовенство Віньковецького благочиння та гості у священному сані.
За богослужінням була піднесена сугуба молитва про мир на нашій землі, перемогу та воїнів-захисників України, а також про всіх знедолених і постраждалих від війни.
Після читання Євангелія митрополит Вознесенський і Первомайський Олексій звернувся до вірян зі словом проповіді.
Після Божественної Літургії був відслужений молебень перед іконою Божої Матері “Скоропослушниця”, після якого митрополит Феодор привітав усіх зі святом. У відповідь архієпископ Віктор подякував архієреям за спільне богослужіння, привітав священнослужителів і вірян зі святом та нагородив настоятеля храму протоієрея Василія Каракацюка з нагоди 45-річчя орденом преподобного Іова Почаївського, а благодійників храму орденами УПЦ та архієрейськими грамотами Хмельницької єпархії.

Article written by VOZNESENSK

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Перейти до панелі інструментів